EU stanser alle utbetalinger til palestinske selvstyremyndigheter

EU-kommisjonen stanser inntil videre alle utbetalinger til palestinske selvstyremyndigheter, opplyser EU-kommissær Oliver Varhelyi på X/Twitter.

Publisert

Han varsler at alle bistandsprosjekter skal gjennomgås. EUs ulike utviklingsprosjekter beløper seg til 691 millioner euro årlig.

– Omfanget av terroren og brutaliteten mot Israel og dets innbyggere er et vendepunkt. Det er ikke lenger mulig å fortsette som før, sier Varhelyi.

Tyskland og Østerrike har begge innført stans i alle tosidige prosjekter med Palestina etter Hamas' angrep mot Israel i helgen. Midlene fra Tyskland til Palestina inkluderte hjelp til avsaltingsprosjekter, matsikkerhet og arbeidsliv.

– Vi vil sette alle østerrikske bistandspenger på vent inntil videre, sa Østerrikes utenriksminister Alexander Schallenberg til radiokanalen Ö1 mandag.

Han sa videre at Østerrike er i kontakt med sine internasjonale partnere og evaluerer alle sine prosjekter i Palestina før de tar en endelig beslutning om bistanden.

Bistanden til Den palestinske selvstyremyndigheten PA går primært til Vestbredden, og PA er styrt av Fatah som selv er i konflikt med Hamas. PA hadde ikke fått penger fra EU om de gikk til Hamas.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer