EU opphever blokaden av Kaliningrad

Russland kan fortsatt transportere gods via EU til Kaliningrad, har EU-kommisjonen besluttet.

Russland får på nytt transportere varer til eksklaven Kaliningrad ved Østersjøen via Litauen, har EU-kommisjonen bestemt. Dette godstoget sto i juni og ventet i Kybartai nær grensa, rundt 200 kilometer vest for Litauens hovedstad Vilnius. Foto: AP / NTB
Russland får på nytt transportere varer til eksklaven Kaliningrad ved Østersjøen via Litauen, har EU-kommisjonen bestemt. Dette godstoget sto i juni og ventet i Kybartai nær grensa, rundt 200 kilometer vest for Litauens hovedstad Vilnius. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Litauen innførte 17. juni en blokade av all godstransport til Kaliningrad, den russiske eksklaven ved Østersjøen som grenser til Litauen og Polen. Dette som følge sanksjonene EU har innført mot Russland etter invasjonen av Ukraina.

Russland kan fortsette å transportere sanksjonert gods med tog via EU-land til Kaliningrad, heter det i en kunngjøring fra EU-kommisjonen onsdag.

Dette gjelder vel å merke ikke varer som kan benyttes til militære formål, og blokaden av godstransport via landeveien blir heller ikke opphevet, understrekes det.

Russisk stål og jern, som EU har innført sanksjoner mot, vil imidlertid fortsatt kunne transporteres med tog via Litauen til Kaliningrad.

Russland truet med mottiltak dersom ikke Litauen opphevet sin blokade av gods til Kaliningrad, og EU-kommisjonen håper nå å dempe konfliktnivået mellom de to land, sier diplomatiske kilder i Brussel til nyhetsbyrået DPA.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer