EU og Japan vedtar nye sanksjoner mot Russland

En fjerde runde med sanksjoner er vedtatt av EUs finansministre, rettet mot militærindustrien, stålindustrien og energisektoren.

EU-president Ursula von der Leyen. Foto: NTB scanpix / AP
EU-president Ursula von der Leyen. Foto: NTB scanpix / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg innfører EU også et forbud mot å eksportere luksusvarer som dyre biler og smykker fra EU for å ramme den russiske eliten, og utvider kretsen med oligarker som omfattes av tidligere sanksjoner.

EU og Verdens handelsorganisasjon (WTO) er også enige om at russiske varer ikke lenger skal ha de samme fordelene som Russland hittil har nytt godt av i WTO-samarbeidet. Det kan åpne for straffetoll på russiske varer og sidestille landet med Nord-Korea og Iran i verdenshandelen.

– Jeg kan bekrefte det president Emmanuel Macron sa i forrige uke, alle muligheter er fortsatt på bordet, sa Frankrikes finansminister Bruno Le Maire til CNN.

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire kaller EUs nye sanksjoner «historiske». Foto: François Mori / AP / NTB
Frankrikes finansminister Bruno Le Maire kaller EUs nye sanksjoner «historiske». Foto: François Mori / AP / NTB Vis mer

Han kalte sanksjonspakken en «historisk avgjørelse.»

Også Japan vedtok tirsdag nye sanksjoner mot Russland. 17 nye russiske statsborgere – stort sett politikere, oligarker og deres slektninger – har fått frosset sine eiendeler i Japan. Totalt er det nå 61 russere som har fått eiendelene sine frosset i Japan.

Fra før har landet innført sanksjoner mot den russiske sentralbanken og sju private banker, samt innført eksportforbud for en mengde teknologiutstyr.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer