EU-land strammer inn: Karanteneplikt i Italia og grensekontroll i Tyskland

Italia skjerper innreisereglene og innfører karanteneplikt for reisende fra EU-land, mens Tyskland strammer inn grensekontrollen.

Tyske politibetjenter sjekker reisende som er i ferd med å krysse grensa fra Østerrike. Foto: Sven Hoppe / dpa via AP / NTB
Tyske politibetjenter sjekker reisende som er i ferd med å krysse grensa fra Østerrike. Foto: Sven Hoppe / dpa via AP / NTB Vis mer
Publisert

EUs åpne grenser er blitt utfordret gjennom coronapandemien. Flere land har hatt grensekontroll ikke bare for resten av verden, men også innad i unionen.

Ifølge en kilde i det italienske helsedepartementet innfører Italia snart en obligatorisk karantene på fem dager for tilreisende fra andre EU-land.

Det er ikke klart når dette trer i kraft, men ifølge kilden blir det også krav om både en negativ coronaprøve før avreise, og en ny etter fem dager i karantene.

Samtidig varsler Tyskland at landet vil forsterke grensekontrollen.

– Uansett om du ankommer fra Polen, Frankrike eller Danmark, må alle belage seg på å bli sjekket, sier innenriksminister Horst Seehofer.

Det kommer til å bli tatt stikkprøver av dem som vil krysse grensen, for å forsikre seg om at de har en negativ coronaprøve å vise til. Langs grensa til Tsjekkia, et land som er hardt rammet av coronapandemien, vil det være enda strengere grensekontroll.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer