EU innfører sanksjoner mot Iran

EU-landene vil innføre sanksjoner mot Iran som følge av myndighetenes maktbruk mot demonstranter i landet.

Det har vært store protester mot regimet i Iran siden den 22 år gamle kurdiske kvinnen Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt 16. september. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
Det har vært store protester mot regimet i Iran siden den 22 år gamle kurdiske kvinnen Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt 16. september. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sanksjonspakken vil bli vedtatt neste mandag, opplyser diplomatkilder til AFP.

– Nå er tiden inne for å sanksjonere de ansvarlige i Iran for undertrykkelsen av kvinner, sa EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen tidligere onsdag.

Sanksjonspakken inneholder blant annet visumforbud og frysing av eventuelle eiendeler i EU. Minst 200 personer skal være drept siden de landsomfattende protestene i Iran brøt ut i midten av september, etter at Mahsa Amini (22) døde i varetekt hos det såkalte moralpolitiet.

– Det kommer en beslutning på mandag. Dette handler om moralpolitiet og politikere som oppfordrer til og utøver vold. Det er på den måten man konkret kan straffe Iran for det som skjer nå, sa Sveriges utenriksminister Ann Linde tidligere denne uken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer