EU fordømmer pågripelse av Malis ledere

EUs ledere fordømmer det de kaller bortføring av Malis sivile lederskap og advarer om mulige sanksjoner, opplyser EU-president Charles Michel.

EU-president Charles Michel sier de 27 EU-lederne fordømmer det de kaller bortføring av Malis president og statsminister. Foto: Olivier Hoslet, pool via AP / NTB
EU-president Charles Michel sier de 27 EU-lederne fordømmer det de kaller bortføring av Malis president og statsminister. Foto: Olivier Hoslet, pool via AP / NTB Vis mer
Publisert

– Det som skjedde var farlig og alvorlig og vi står klar til å vurdere nødvendige tiltak mot politiske og militære ledere som hindrer overgangen i Mali, sa Michel til journalister natt til mandag etter et møte med de 27 EU-landenes ledere.

Michel sier at EU-lederne støtter oppfordringer fra Den afrikanske union (AU) og den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS om at Mali må gå tilbake til en sivilt ledet overgangsregjering.

Søndag kveld kom det meldinger fra Mali om at presidenten og statsministeren for landets overgangsregjering var blitt pågrepet og fraktet til en militærbase.

Michel henviser til utviklingen i Mali søndag kveld og omtaler den som «bortføringen av presidenten og statsministeren».

FN-sjefen dypt bekymret over utviklinge

FNs generalsekretær António Guterres er dypt bekymret over at Malis president og statsminister er blitt pågrepet av militære.

– Jeg er dypt bekymret over nyheten om pågripelsen av sivile ledere i den maliske overgangsregjeringen. Jeg ber om ro og om deres ubetingede løslatelse, sier FN-sjefen.

Malis president Bah Ndaw og statsminister Moctar Ouane ble pågrepet mandag kveld og fraktet til en militærbase utenfor hovedstaden Bamako.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer