EU beskylder Russland og Kina for desinformasjon om vaksiner

Russland og Kina sprer desinformasjon om covid-19-vaksiner i EU, ifølge unionens utenrikstjeneste.

EU mener Kina og Russland forsøker å undergrave tilliten til vestlige vaksiner og vaksinestrategier samtidig som de fremmer sine egne covid-19-vaksiner. Illustrasjonsfoto: Ng Han Guan / AP / NTB
EU mener Kina og Russland forsøker å undergrave tilliten til vestlige vaksiner og vaksinestrategier samtidig som de fremmer sine egne covid-19-vaksiner. Illustrasjonsfoto: Ng Han Guan / AP / NTB Vis mer
Publisert

EU mener de to landene driver intensiv promotering av sine egne vaksiner, samtidig som de forsøker å undergrave tilliten til vestlige vaksiner, EUs institusjoner og europeiske vaksinestrategier.

– Både Russland og Kina bruker statsstyrte medier, eksterne medienettverk og sosiale medier – inkludert offisielle kontoer knyttet til diplomatiet – for å oppnå disse målene, heter det i en rapport fra EUs utenrikstjeneste. Der står det videre at de to landene prøver å bruke «vaksinediplomati» til å påvirke landene vest på Balkan.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer