EU: Årets mars var nest varmeste som er registrert

Jorda opplevde den nest varmeste mars måned og den nest laveste havisen i Antarktis som er registrert, ifølge EUs klimaovervåkningstjeneste.

Det har vært skogbranner i Spania og andre land i det mars har vært varmere enn gjennomsnittet. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB
Det har vært skogbranner i Spania og andre land i det mars har vært varmere enn gjennomsnittet. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB Vis mer
Publisert

Rapporten fra klimaovervåkningstjenesten Copernicus inneholder analyser som blant annet viser at temperaturen var over gjennomsnittet i store deler av Sør- og Sentral-Europa. Temperaturene var langt over gjennomsnittet også i Nord-Afrika, Asia, nordøstlige Nord-Amerika, Sør-Amerika, Australia og Antarktis.

Samtidig var temperaturen under gjennomsnittet i mesteparten av Nord-Europa og andre deler av Nord-Amerika.

Havisen i Antarktis lå 28 prosent under gjennomsnittet for mars. Også i Arktis var havisnivået lavere enn gjennomsnittet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer