EU-ambassadøren overfalt i Sudan

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier EUs ambassadør til Sudan Aidan O'Hara har blitt overfalt i sitt eget hjem mandag kveld.

EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell sier EUs ambassadør i Sudan ble overfalt i sitt eget hjem mandag kveld. Kamper har herjet i landet siden lørdag morgen. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB
EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell sier EUs ambassadør i Sudan ble overfalt i sitt eget hjem mandag kveld. Kamper har herjet i landet siden lørdag morgen. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB Vis mer
Publisert

– For et par timer siden ble EUs ambassadør i Sudan overfalt i sitt eget hjem, skriver Borrell på Twitter.

– Dette er et grovt brudd på Wien-konvensjonen. Sikkerhet for diplomatiske lokaler og ansatte er et hovedansvar for sudanske myndigheter og en forpliktelse i henhold til folkeretten, skriver han videre.

Talsperson for EU Nabila Massrali sier til nyhetsbyrået AFP at ambassadøren er "OK" etter overfallet, flere opplysninger om hans helsetilstand er ikke kjent.

Det er foreløpig ukjent hvem som står bak overfallet og hva motivet var.

Kampene mellom RSF-militsen og den sudanske hæren brøt ut lørdag morgen. Partene skal ha hentet inn titusenvis av styrker og plassert dem i nesten alle nabolag i hovedstaden.

Ifølge FNs spesialutsending til landet er over 180 personer drept og minst 1.800 såret.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer