EU advarer mot «enorm terrorfare» som følge av Gaza-krigen

Risikoen for terrorangrep i Europa har økt kraftig som følge av Gaza-krigen, advarer EUs innenrikskommissær Ylva Johansson.

Faren for terroraksjoner i Europa har økt kraftig som følge av Gazakrigen, advarer EU. Her patruljerer politifolk området rundt Triumfbuen i Paris. Lørdag ble en tysk turist drept og to andre personer skadd i et knivangrep i den franske hovedstaden. Foto: AP / NTB
Faren for terroraksjoner i Europa har økt kraftig som følge av Gazakrigen, advarer EU. Her patruljerer politifolk området rundt Triumfbuen i Paris. Lørdag ble en tysk turist drept og to andre personer skadd i et knivangrep i den franske hovedstaden. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Med krigen mellom Israel og Hamas og polariseringen den forårsaker i samfunnet vårt, er det en enorm risiko for terrorangrep i EU, sier Johansson.

Den kommende julehøytiden kan også bidra til å øke faren for terroraksjoner i europeiske land, frykter hun.

Johansson viser blant annet til lørdagens knivangrep i Paris der en tysk turist ble drept og to andre såret.

Tysklands innenriksminister Nancy Faeser deler Johanssons bekymring.

– Lørdagens angrep viser hvor overhengende og alvorlig trusselen om islamistisk terrorisme er for tiden, sier Faeser.

– Krigen i Gaza og terroren til Hamas har forårsaket denne situasjonen. Vi må holde et spesielt øye med islamistiske trusler nå og samarbeide for å bekjempe islamistisk propaganda, sier hun.

Johansson opplyser at EU vil stille ytterligere 350 millioner kroner til rådighet, blant annet øremerket tiltak for å styrke sikkerheten rundt religiøse bygg.

(©NTB)

Mer om