- Ettervirkninger av corona er et samfunnsproblem

Ettervirkninger fra å ha vært coronasyk er et samfunnsproblem og går utover arbeidsmarkedet, mener Tysklands helseminister Karl Lauterbach.

Tysklands helseminister Karl Lauterbach mener ettervirkninger av koronaviruset er et samfunnsproblem. Foto: Michael Kappeler / DPA via AP / NTB
Tysklands helseminister Karl Lauterbach mener ettervirkninger av koronaviruset er et samfunnsproblem. Foto: Michael Kappeler / DPA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Han mener at helsevesenet i Tyskland ikke har mulighet til å ta seg av alle som sliter med ettervirkninger.

– Vi er ikke i nærheten av å ha kapasiteten til å ta oss av de mange tilfellene. Det er ikke nok spesialleger, ikke nok behandlingssteder og ikke nok medisiner, sier han søndag.

– Det er også relevant for arbeidsmarkedet, fordi mange ikke vil være i stand til å gå tilbake til sitt tidligere arbeidsnivå.

Lauterbach sier at han håper på en vaksine som er effektiv mot omikronvarianten, som nå dominerer i Tyskland, da en slik vaksine også kan beskytte mot ettervirkninger.

Noen av dem som blir syke av corona, kan oppleve å bli plaget av symptomer i lenger tid. Ifølge Helsedirektoratet er noen av de vanligste plagene trøtthet, redusert smaks- og luktesans og konsentrasjonsproblemer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer