Ettersøkte foreldre nekter straffskyld for skoleskyting i USA

Foreldrene til gutten som er siktet for fire drap på en skole i Michigan i USA, nekter straffskyld for uaktsomt drap. De ble pågrepet natt til lørdag.

Fire elever ble drept og seks såret i skoleskytingen i byen Oxford i Michigan. Foto: AP / NTB
Fire elever ble drept og seks såret i skoleskytingen i byen Oxford i Michigan. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Paret ble funnet i første etasje i et industribygg i Detroit flere timer etter at de ble siktet for uaktsomt drap, skriver CNN. Kjøretøyet deres var blitt funnet i nærheten noe tidligere.

De to ble fremstilt for en dommer som lørdag satte en kausjon på til sammen 1 million dollar. I rettsmøtet nektet begge straffskyld for fire tilfeller av uaktsomt drap.

Begge foreldrene ble siktet etter at deres 15 år gamle sønn skal ha åpnet ild på en skole i byen Oxford tirsdag. Fire medelever ble drept og sju andre personer såret.

Påtalemyndigheten mener foreldrene begikk «sjokkerende handlinger» da de kjøpte et halvautomatisk våpen på Black Friday og gjorde det tilgjengelig for 15-åringen.

Senere motsatte de seg at han ble hentet hjem fra skolen etter et funn av en foruroligende tegning og ord som tydet på at gutten trengte hjelp. Noen timer senere ble drapene begått.

Myndighetene utlovet en dusør på 10.000 dollar for opplysninger som førte til at foreldrene ble pågrepet. 15-åringen, som er siktet for drap og terrorhandling, nekter straffskyld.

(©NTB)

ANGRIPER: En mann i USA er nå arrestert etter å ha brukt usedvanlig våpen for å angripe bilist. Video: Q13 Fox. Reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Vis mer
Mer om