El Pais:

Etterforsker overgrepsanklager mot 251 spanske prester

Vatikanet har åpnet en intern etterforskning etter at El Pais meldte om anklager mot 251 prester i kirkens spanske gren, skriver den spanske avisen.

En nonne går forbi Peterskirken i Vatikanet. Den spanske avisen El Pais skriver at Vatikanet etterforsker overgrepsanklager mot 251 spanske prester, etter at anklager mot dem er blitt omtalt av avisen. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB
En nonne går forbi Peterskirken i Vatikanet. Den spanske avisen El Pais skriver at Vatikanet etterforsker overgrepsanklager mot 251 spanske prester, etter at anklager mot dem er blitt omtalt av avisen. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB Vis mer
Publisert

Anklagene og opplysningene om overgrep mot mindreårige strekker seg fra 1943 til 2018. El Pais har publisert opplysningene om de mistenkte overgrepene i en reportasje som avisen har jobbet med i rundt tre år.

Avisen skriver at Vatikanets etterforskning «savner sidestykke i Spania». Vatikanet har ikke bekreftet at en etterforskning er åpnet.

Samarbeidsorganet Den spanske biskoppelige konferanse «understreker sin forpliktelse og villighet til å etterforske alle overgrepstilfeller» og «oppfordrer alle ofre til å melde inn sine anklager», heter det i en uttalelse søndag.

En talsmann for samarbeidsorganet opplyser til nyhetsbyrået AFP at Vatikanet siden 2001 har tatt imot 220 anklager om seksuelle overgrep.

(©NTB)

EKKELT: Under en pressekonferanse i Australia, fikk den lokale helseministeren uventet besøk på talerstolen. Video: AP / Newsflare Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer