El Pais:

Etterforsker overgrepsanklager mot 251 spanske prester

Vatikanet har åpnet en intern etterforskning etter at El Pais meldte om anklager mot 251 prester i kirkens spanske gren, skriver den spanske avisen.

En nonne går forbi Peterskirken i Vatikanet. Den spanske avisen El Pais skriver at Vatikanet etterforsker overgrepsanklager mot 251 spanske prester, etter at anklager mot dem er blitt omtalt av avisen. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB
En nonne går forbi Peterskirken i Vatikanet. Den spanske avisen El Pais skriver at Vatikanet etterforsker overgrepsanklager mot 251 spanske prester, etter at anklager mot dem er blitt omtalt av avisen. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB Vis mer
Publisert

Anklagene og opplysningene om overgrep mot mindreårige strekker seg fra 1943 til 2018. El Pais har publisert opplysningene om de mistenkte overgrepene i en reportasje som avisen har jobbet med i rundt tre år.

Avisen skriver at Vatikanets etterforskning «savner sidestykke i Spania». Vatikanet har ikke bekreftet at en etterforskning er åpnet.

Samarbeidsorganet Den spanske biskoppelige konferanse «understreker sin forpliktelse og villighet til å etterforske alle overgrepstilfeller» og «oppfordrer alle ofre til å melde inn sine anklager», heter det i en uttalelse søndag.

En talsmann for samarbeidsorganet opplyser til nyhetsbyrået AFP at Vatikanet siden 2001 har tatt imot 220 anklager om seksuelle overgrep.

(©NTB)

EKKELT: Under en pressekonferanse i Australia, fikk den lokale helseministeren uventet besøk på talerstolen. Video: AP / Newsflare Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer