Etterforsker mulig voldtekt i presidentpalasset i Paris

Den franske påtalemyndigheten har åpnet en etterforskning av en mulig voldtekt av en kvinnelig soldat i presidentpalasset i Paris i juli, skriver AFP.

Den franske påtalemyndigheten har åpnet en etterforskning av en mulig voldtekt av en kvinnelig soldat i presidentpalasset i Paris i juli, skriver AFP. Foto: Sarahbeth Maney / The New York Times via AP / NTB
Den franske påtalemyndigheten har åpnet en etterforskning av en mulig voldtekt av en kvinnelig soldat i presidentpalasset i Paris i juli, skriver AFP. Foto: Sarahbeth Maney / The New York Times via AP / NTB Vis mer
Publisert

Den angivelige voldtekten skal ha funnet sted etter en offisiell mottakelse i juli i år, hvor president Emmanuel Macron var til stede. Mannen som blir utpekt som overgriper av fornærmede er en kollega i palassgarden. Han har foreløpig status som vitne, men det er ikke utelukket at han vil bli siktet i saken.

De to soldatene skal ha vært stasjonert ved høysikkerhetskontoret ved Elyséepalasset, som håndterer sensitiv informasjon.

Den kvinnelige soldaten leverte anmeldelsen ved en lokal politistasjon, og den anklagede kollegaen har blitt overført til en annen post, ifølge presidentens kontor.

President Macron har gjort sitt beste for å unngå skandaler, etter det ble kjent at en sikkerhetsvakt angrep demonstranter i mai 2018. I forrige uke ble vakten dømt for forholdet, men slipper fengselsstraff.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer