Qatar:

Etterforsker migrantarbeider-dødsfall

Qatar etterforsker dødsfallet til en migrantarbeider som skal ha død mens han jobbet på treningsbanen til Saudi-Arabias landslag under fotball-VM.

Migrantarbeideren skal ha vært involvert i en gaffeltruckulykke der han skled utfor en rampe mens han gikk langs kjøretøyet og falt med hodet mot betong. Illustrasjonsfoto: Hassan Ammar / AP / NTB
Migrantarbeideren skal ha vært involvert i en gaffeltruckulykke der han skled utfor en rampe mens han gikk langs kjøretøyet og falt med hodet mot betong. Illustrasjonsfoto: Hassan Ammar / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det bekrefter en qatarsk tjenestemann torsdag. Dødsfallet til en filippiner i 40-årene ble først meldt av nettstedet The Athletic onsdag og senere bekreftet av det filippinske utenriksdepartementet.

– Hendelsen etterforskes av qatarske myndigheter. Hvis etterforskningen konkluderer med at sikkerhetsprotokoller ikke ble fulgt, vil selskapet bli gjenstand for rettslige skritt og strenge økonomiske straffer, sier tjenestemannen.

Filippineren skal ha vært involvert i en gaffeltruckulykke der han skled utfor en rampe mens han gikk langs kjøretøyet og falt med hodet mot betong.

Mannen skal ikke ha hatt på seg en sikkerhetssele, ifølge kilder The Athletic har snakket med. Det er ikke kjent hvilken dag dødsfallet skjedde.

Komiteen som arrangerer fotball-VM har uttalt at ulykkesstedet ikke er under deres jurisdiksjon, og at migrantarbeideren heller ikke var ansatt av dem.

Migrantarbeidere utgjør mer enn 2,5 millioner av Qatars 2,9 millioner innbyggere, og arbeidsforholdene har blitt sterkt kritisert – spesielt i forkant av VM. Forrige måned sa qatarske myndigheter at 414 migrantarbeidere har død i arbeidsulykker i landet mellom 2014–2020.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer