Etterforsker Breivik-uttalelser i Ap-møte

Under et digitalt medlemsmøte for Ap og AUF i Tromsø ble det ropt og skrevet støtteerklæringer til Anders Behring Breivik. Nå etterforsker politiet saken.

Ifølge opplysninger til Nordlys har Arbeiderpartiet har overlevert navn på de som stod bak ytringene til politiet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Ifølge opplysninger til Nordlys har Arbeiderpartiet har overlevert navn på de som stod bak ytringene til politiet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

Mens det digitale medlemsmøtet tirsdag var i ferd med å starte, kom det muntlige og skriftlige støtteerklæringer til terroristen og massedrapsmannen, skriver Nordlys.

Blant deltakerne i møtet var det mange unge AUF-ere, og i tillegg to personer som selv var direkte eller indirekte berørt av 22. juli. Hendelsen skjedde samme dag som Breiviks sak om prøveløslatelse startet.

– Det var en absurd og ekstremt skremmende opplevelse, sier nestleder Olga Goldfain og nestleder i partiets kommunestyregruppe, Tone Marie Myklevoll.

Politiet skal nå etterforske saken.

– Vi går i gang med etterforskning. Så vil vi etter innledende undersøkelser se hva vi finner ut, og vurdere om det er grunnlag for å etterforske videre i den ene eller andre retningen, sier politifullmektig Victoria Nygård til avisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer