Ny menneskeart kan være oppdaget

Etter funn av tann- og beinrester i en hule på Filippinene

Kan tilhøre en hittil ukjent menneske­art, mener forskere i landet.

Publisert

En rapport om oppdagelsen er offentliggjort i tidsskriftet Nature onsdag.

Den så langt ukjente menneskearten har fått det latinske navnet Homo luzoensis. Navnet stammer fra øya Luzon, der funnet ble gjort i 2007.

Menneskene levde sent i epoken pleistocen, for rundt 67.000 år siden.

Dette er den fjerde oppdagelsen av en særegen og utdødd slektning av dagens mennesker siden årtusenskiftet, skriver Washington Post.

I 2004 ble Homo floresiensis oppdaget i Indonesia. Disse menneskene var så små at de raskt fikk tilnavnet «hobbiter» etter forfatteren J.R.R. Tolkiens fantasifigurer.

Et mystisk menneskeslag som omtales som Denisovan ble i 2010 oppdaget i Sibir, på bakgrunn av funn av en fingerknokkel. Skjeletter av Homo naledi, med en merkelig blanding av moderne og primitive trekk ble oppdaget i en afrikansk hule i 2013.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.