Etter å ha vært forsvunnet i 20 år, er de tilbake

Det som skjer på himmelen er fantastisk.

(upublisert) Opprettet
Dette må være et av naturens mest fantastiske syn. Hundrevis av fugler lager såkalte «dansende skyer» på himmelen.
Den synkroniserte flygingen er filmet i Israel, der stærene flyr for å finne mat. Som oftest kommer trekkfuglene fra Russland og Øst-Europa. De flyr slik både for å finne mat og for å skremme vekk fiender.

Vender tilbake

Etter å ha vært nesten forsvunnet i 20 år, har stærene begynt å vende tilbake. De er på sitt mest spektakulære når solen begynner å gå ned. Da pleier de å avslutte før kvelden med en 20 minutters økt i lufta. Se video av den spektakulære flyvingen:

Også i Irland

I 2011 kom to engelske venninner over en lignende fuglesverm på kanotur i Irland. - Opplevelsen tok helt pusten fra oss, fortalte de til VG nett. Videoen de laget fikk over 3,5 millioner visninger på under to uker.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.