Ett omikrontilfelle bekreftet i Øvre Eiker – knyttet til utbruddet på julebord i Oslo

Det er bekreftet ett tilfelle av omikronsmitte i Øvre Eiker, skriver Drammens Tidende. Kommunen ber om tiltak.

Publisert
Sist oppdatert

– Jeg har fått beskjed av kommuneoverlegen i kveld om at vi har ett bekreftet tilfelle av omikron. Det er knyttet til selskapet på Aker Brygge, sier ordfører Knut Kvale (Sp) i Øvre Eiker til Drammens Tidende.

Øvre Eiker ble ikke omfattet av regjeringens regionale tiltak torsdag. Ordføreren forteller at kriseledelsen i kommunen torsdag har kommet fram til at de ønsker å omfattes av forskriften, og at de har kontaktet Statsforvalteren om dette.

Statsforvalter i Oslo og Viken, Valgerd Svarstad Haugland, opplyste torsdag til VG at «pluss minus ti kommuner» i Viken ønsker å innføre samme regionale tiltak som regjeringen har lagt fram.

I alt 50–60 personer er koronasmittet etter julebordet på Aker Brygge den 26. november. Screeningen av koronatestene fra juleborddeltakerne har så langt avdekket 10 til 15 sannsynlige omikrontilfeller.

Fra før er det bekreftet to omikrontilfeller i Øygarden og to i Ullensaker.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer