Ett barn drept hvert tiende minutt

OBS! Sterke bilder.
Ett palestinsk barn blir drept hvert tiende minutt på Gazastripen, ifølge Redd Barnas landdirektør i de okkuperte palestinske områdene, Jason Lee.

En palestinsk jente skadet under et israelsk angrep på Gazastripen. Venter på behandling på et sykehus i Rafah i dag, mandag 30. oktober 2023. (AP Photo/Hatem Ali)
En palestinsk jente skadet under et israelsk angrep på Gazastripen. Venter på behandling på et sykehus i Rafah i dag, mandag 30. oktober 2023. (AP Photo/Hatem Ali) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et intervju med BBC sier Lee videre at av de 20.000 sivile som så langt har blitt såret i krigen på Gazastripen, er én av tre av dem barn.

Unicef-sjef Catherine Russell sa til FNs sikkerhetsråd mandag at over 420 barn blir drept eller såret på Gazastripen hver eneste dag, ifølge avisen The Guardian.

– Det er et antall som burde ryste oss alle langt inn i sjelen, sa hun.

Ifølge Redd Barna er lastebilene som hittil har sluppet inn på Gazastripen med nødhjelp, kun en «dråpe i havet».

– Leger utfører operasjoner uten bedøvelse, folk bruker mobiltelefoner som lommelykter for å ha lys på helseinstitusjoner, sier Lee til BBC.

– De har gått tom for medisinsk utstyr som bandasjer, og det er 130 premature babyer som ligger i kuvøser som står i fare for å bli slått av, legger han til.

24. oktober 2023 (AP Photo/Abed Khaled)
24. oktober 2023 (AP Photo/Abed Khaled) Vis mer
25. oktober 2023 (AP Photo/Abed Khaled)
25. oktober 2023 (AP Photo/Abed Khaled) Vis mer
29. oktober 2023 ( AP Photo/Fatima Shbair)
29. oktober 2023 ( AP Photo/Fatima Shbair) Vis mer
Kroppene til en far og hans barn som ble drept under den israelske bombingen av Gazastripen. 22. oktober 2023 ( AP Photo/Fatima Shbair)
Kroppene til en far og hans barn som ble drept under den israelske bombingen av Gazastripen. 22. oktober 2023 ( AP Photo/Fatima Shbair) Vis mer

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer