- Et nytt «jernteppe» utvikler seg mellom Russland og Vesten

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener at konflikten mellom Russland og den vestlige verden tiltar. Et nytt jernteppe er på vei, sier han.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener et nytt jernteppe mellom Vesten og Russland er på vei. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener et nytt jernteppe mellom Vesten og Russland er på vei. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Når det gjelder jernteppet, er det i hovedsak allerede i ferd med å senke seg. Prosessen har startet, sa Lavrov på et pressetreff torsdag.

Under den kalde krigen var jernteppet det usynlige ideologiske teppet som viste til delingen av Europa i en vestlig, demokratisk del, og en østlig, sovjetkontrollert kommunistisk del.

Begrepet ble lansert kort tid etter andre verdenskrig av Winston Churchill og besto under hele den kalde krigen.

Lavrov viste til at Russland ikke har hatt noen forbindelser med EU siden 2014, da Moskva annekterte Krim-halvøya fra Ukraina etter at den russiskvennlige presidenten Viktor Janukovitsj ble avsatt under demonstrasjoner i Kyiv.

– Moskva kommer ikke til å stole på Washington og Brussel fra nå av. EU er overhodet ikke interessert i å forstå våre interesser, la Lavrov til.

(©NTB)

ÅPNER MØTET: Spania er vertskap for Nato-toppmøtet. Der kom Jens Stoltenberg med flere klare beskjeder. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer