- Et lyspunkt i en ellers svært alvorlig situasjon

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) oppfordrer både Israel og Hamas til å følge opp våpenhvileavtalen nå som den er forlenget med to dager.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) ser på nyheten om at våpenhvilen på Gazastripen er forlenget med ytterligere to dager, som et lyspunkt. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) ser på nyheten om at våpenhvilen på Gazastripen er forlenget med ytterligere to dager, som et lyspunkt. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Enhver forlengelse av den midlertidige humanitære våpenhvilen er et lyspunkt i en ellers svært alvorlig situasjon. Forlengelsen vil innebære et opphold i kamphandlingene for den hardt prøvede sivilbefolkningen i Gaza, og også gjøre det mulig å sende inn mer humanitære forsyninger, sier Barth Eide til NTB.

Mandag ble det klart at den humanitære våpenhvilen på Gazastripen mellom Israel og Hamas er forlenget med ytterligere to dager.

Avtalen som er oppnådd, inneholder de samme betingelsene som i den forrige våpenhvileavtalen, som blant annet innebærer utveksling av israelske gisler og palestinske fanger.

– Vi oppfordrer alle parter til å følge opp avtalen, til å løslate de øvrige gislene, til å stanse krigshandlingene og til å jobbe for en varig humanitær våpenhvile, fortsetter Eide.

(©NTB)

Mer om