Et flertall i Sverige vil forby koranbrenning

Litt over halvparten av svenskene mener det burde være forbudt å brenne ulike religioners hellige skrifter, inkludert Koranen og Bibelen, viser en undersøkelse.

Brenningen av en koran utenfor en moské i Stockholm nylig, har ført til skarpe og til dels voldelige reaksjoner en rekke steder i verden. Nå mener et flertall av svenskene at offentlig brenning av hellige skrifter bør forbys. Arkivfoto: Stefan Jerrevång / TT / NTB
Brenningen av en koran utenfor en moské i Stockholm nylig, har ført til skarpe og til dels voldelige reaksjoner en rekke steder i verden. Nå mener et flertall av svenskene at offentlig brenning av hellige skrifter bør forbys. Arkivfoto: Stefan Jerrevång / TT / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

I undersøkelsen svarer 53 prosent at det bør være forbudt å brenne hellige skrifter offentlig, mens 34 prosent mener det bør være tillatt. 13 prosent er usikre, skriver SVT, som har bestilt undersøkelsen fra Kantar Public.

Andelen som vil forby slik brenning har økt med 11 prosentpoeng siden Kantar Sifo stilte samme spørsmål i en undersøkelse i februar. Opinionssjef Toivo Sjörén i Kantar Public sier reaksjoner fra omverdenen kan ha bidratt til endringen.

– Mange land har forsøkt å dra nytte av eller kritisert koranbrenningen, noe som rammer svenske interesser og innmeldingen i Nato. Det tror jeg er en av de viktigste forklaringene, sier Sjörén.

Det er flere kvinner enn menn som ønsker et forbud mot brenning av hellige tekster, henholdsvis 63 og 42 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer