Estland stenger grensene for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina.

Russere reiser til Europa over land, blant annet via Nuijamaa-grensestasjonen i Finland. Foto: Lauri Heino / Lehtikuva via AP / NTB
Russere reiser til Europa over land, blant annet via Nuijamaa-grensestasjonen i Finland. Foto: Lauri Heino / Lehtikuva via AP / NTB Vis mer
Publisert

Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av Schengenområdet stengt for russiske turister.

Tidligere har nabolandene Latvia og Litauen foretatt en kraftig innskjerping av visumreglene for russere. Onsdag kunngjorde Polen at de gjør det samme.

– Russiske borgere fortsetter å reise til Europa i stor stil. Å besøke Europa gjennom Estland er uforenlig med intensjonen til sanksjonene vi har vedtatt, sier Estlands utenriksminister Urmas Reinsalu.

Selv om russiske fly ikke har tillatelse til å fly i EUs luftrom, har russiske borgere hittil hatt mulighet til å reise over grensa til Estland.

Tidligere denne uka skrev landets statsminister Kaja Kallas på Twitter at «Å besøke Europa er et privilegium, ikke en rettighet.»

Estlands turistnekt starter 18. august. Det gis unntak for russere med oppholdstillatelse, dem som skal besøke nære slektninger og enkelte arbeidere.

Finland ønsker at EU skal ta grep for å hindre at russere reiser som turister inn i unionen. Saken skal diskuteres på et møte for EUs utenriksministre i slutten av august.

Norges utenriksdepartement har sagt at de følger med på hva EU vil gjøre før lignende grep vurderes her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer