Espen Nakstad varsler råd om endringer i coronatiltak på Østlandet

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad opplyser at det ganske sikkert vil bli justeringer i coronatiltakene for flere kommuner på Østlandet.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Foto: Berit Roald / NTB
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi leverer i dag våre anbefalinger til regjeringen knyttet til videreføring av de regionale koordinerte tiltakene på Østlandet. Det vil ganske sikkert bli justeringer for flere kommuner, sier Nakstad til NTB.

Det er ukjent om justeringene vil medføre mildere eller strengere tiltak.

– Etter noen uker med nedgang har smittetallene nå dessverre flatet ut på det nivået vi hadde i oktober måned. Det skyldes nok at vi igjen har noen større lokale utbrudd, også med muterte virusvarianter, sier Nakstad.

Han sier det er behov for enda raskere og mer målrettede tiltak i kommunene når man skal slå ned utbrudd med mer smittsomme virusvarianter.

– Det blir viktig å redusere bevegeligheten og kontakten mellom mennesker som man mistenker kan være smitteførende samtidig som man tester, isolerer, smittesporer og karantenerer (TISK), sier han videre.

«Ring 1- og 2-koronatiltakene» i flere kommuner på Østlandet varer fram til torsdag. Regjeringen har foreløpig ikke avgjort om tiltakene skal forlenges.

– Den aktuelle smittesituasjonen i Oslo betyr mer for tiltaksbehovet enn det opprinnelige utbruddet i Nordre Follo, som nå synes å være under god kontroll, svarer Nakstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer