Espen Nakstad: Situasjonen i Bodø er alvorlig

Koronasituasjonen i Bodø bekymrer assisterende helsedirektør Espen Nakstad. Byen har over 200 smittetilfeller så langt i år.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad under pressekonferanse hos Helsedirektoratet i forbindelse med at den britiske virusvarianten er påvist i Nordre Follo. Foto: Berit Roald / NTB
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad under pressekonferanse hos Helsedirektoratet i forbindelse med at den britiske virusvarianten er påvist i Nordre Follo. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

– Situasjonen i Bodø er alvorlig fordi smitten har spredd seg i mange ledd over mange dager. Det har antakelig gitt opphav til nye smitteklynger. Det er åpenbart krevende å få slått ned utbruddet, sier han til Avisa Nordland.

Ifølge Nakstad er Bodø ett av få steder hvor den sørafrikanske virusmutasjonen ser ut til å få ha fått fotfeste i Norge.

– Fordi vaksineeffekten mot denne varianten ser ut til å være lavere enn den britiske varianten, håper vi at den sørafrikanske ikke bli dominerende i Norge, sier han.

Det siste døgnet er det registrert tre nye koronatilfeller i Bodø. Én av dem har kjent smittevei, mens de to siste er nylig meldt inn. Smittesporing pågår.

Bodø har innført strenge tiltak for å hindre smittespredning. Forrige helg ble blant annet alkoholservering og treningssentre stengt, og det ble innført forbud mot mer enn fem gjester i private hjem. Tiltakene gjelder fram til lørdag, men kan bli forlenget.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer