Erna Solberg: Vi ville aldri latt helsedirektøren styre landet gjennom en krisesituasjon

I et intervju med Sveriges Radio (SR) sier Erna Solberg (H) at det ikke ville vært mulig å styre Norge gjennom coronapandemien på samme måte som Sverige.

Statsminister Erna Solberg på den første seniorturen på Bygdøy etter koronanedstengingen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg på den første seniorturen på Bygdøy etter koronanedstengingen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Selv om vi tror vi er ganske like, så merker jeg særlig i denne situasjonen at vi har en helt annen politisk kultur. I Norge ville det aldri vært politisk mulig at vi satte helsedirektøren og lederen for FHI til å styre landet vårt i denne situasjonen med såpass inngripende tiltak, uttalte statsministeren på radioprogrammet Studio Ett på Sveriges Radio onsdag.

Solberg forklarte at politikere i Norge har ansvar for flere områder som står under fagfolk i Sverige. Samtidig presiserte hun at hun ikke mener den norske modellen er bedre eller verre enn den svenske.

– Det dreier seg om den politiske kulturen, hva historien har gitt oss, sier statsministeren.

Erna Solberg sier de to landenes inngang til smittevern ikke er så ulik som det er blitt ment fra mange hold, men at den norske nedstengningen kan ha skapt en annen type forståelse for situasjonen.

– Vi har de samme oppførselsanbefalingene når det gjelder hjemmekontor og avstand, bemerker Solberg.

Hun gjorde det klart at hun ikke liker konkurransen mellom de to landene om hvem som har den beste tilnærmingen mot koronaviruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer