Erna Solberg: - Verdige vinnere

Høyre-leder Erna Solberg har nominert den russiske organisasjonen Memorial til fredsprisen flere ganger tidligere. Hun mener årets vinnere er verdige.

Oslo 20221005. Høyres leder Erna Solberg i forbindelse med trontaledebatten på Stortinget onsdag.Foto: Terje Pedersen / NTB
Oslo 20221005. Høyres leder Erna Solberg i forbindelse med trontaledebatten på Stortinget onsdag.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

– Høyre ga Sjur Lindebrække-prisen til Memorial ved leder Svetlana Gannusjkina i 2012, og jeg har faktisk nominert dem til Nobels fredspris flere ganger. I 2015 ga vi samme pris til Senteret for sivile rettigheter, sier Solberg i en uttalelse til NTB.

Hun gratulerer alle prisvinnerne – aktivist Ales Bjaljatski fra Belarus, den russiske organisasjonen Memorial og den ukrainske organisasjonen Center for Civile Liberties (CCL) med Nobels fredspris.

– De har beskyttet retten til å kritisere makt og gjort et viktig forsøk på å dokumentere krigsforbrytelser og misbruk av makt. Verdige vinnere, legger hun til.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer