Erna Solberg om vaksinebråket: – Krevende med så stort mediefokus

Statsminister Erna Solberg (H) har forståelse for stortingsrepresentanter som mener vaksinedebatten de siste dagene har satt dem i en vanskelig situasjon.

Statsminister Erna Solberg (H) forsvarer beslutningen om å la regjering og Storting gå foran i vaksinekøen. Foto: Vidar Ruud / NTB
Statsminister Erna Solberg (H) forsvarer beslutningen om å la regjering og Storting gå foran i vaksinekøen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

– Det er frivillig å ta vaksinen. Men det er klart at med et så stort mediefokus, så tror jeg det er krevende for noen, sier Solberg til NTB.

Hun ønsker ikke å kommentere pressens håndtering av saken, men viser til at flere stortingsrepresentanter har gitt uttrykk for at de opplever situasjonen som vanskelig.

– Det er ingen tvil om at debatten de siste dagene kan oppleves som ganske krevende for hver enkelt stortingsrepresentant. Men det er viktig å huske at vi er folkevalgte for å ivareta verv og være funksjonsdyktige i disse, sier statsministeren.

Hun forsvarer regjeringens beslutning om å la regjeringsmedlemmer og stortingsrepresentanter gå foran i vaksinekøen.

– Vi mener det er beredskapsmessig viktig å gjøre dette, sier Solberg.

– Så har vi også sagt at det er frivillig for hver enkelt.

Tirsdag kom det fram at helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) er blant dem som takker nei til vaksinetilbudet. Solberg forteller at hun hele tida har visst hva Høie mente om saken.

– Og så er han nå fylt 50 år. Han er rett rundt hjørnet for å bli vaksinert, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer