Erna Solberg om Gjerdrum-skredet: En vond følelse når det er så mange vi ikke vet om ennå

Statsminister Erna Solberg (H) sier det er en dramatisk opplevelse å se bildene fra skadestedet og leirskredet i Gjerdrum.

Statsminister Erna Solberg besøker Ask i Gjerdrum etter at det har gått et større jord- og leirskred. Flere boliger er tatt og over 700 skal være evakuert og flere er sendt til sykehus. Foto: Jil Yngland / NTB
Statsminister Erna Solberg besøker Ask i Gjerdrum etter at det har gått et større jord- og leirskred. Flere boliger er tatt og over 700 skal være evakuert og flere er sendt til sykehus. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er en dramatisk opplevelse å være her og se bilder fra skadestedet og hele raset, og selvfølgelig kunnskapen om at det er flere man ikke har gjort rede for ennå, sier Solberg, som understreker at det ikke er sikkert at alle har vært hjemme da skredet gikk.

21 personer er fortsatt ikke gjort rede for etter leirskredet og 700 er evakuert. Statsministeren og justisminister Monica Mæland (H) er på stedet for å bli brifet om situasjonen.

– Det er alltid en vond følelse når det er så mange vi ikke vet noe om ennå, sier Solberg.

Usikkerheten gjør inntrykk

Solberg sier hun er imponert over innsatsen som gjøres og hvor raskt man kom i gang. Hun er klar på at dette er et arbeid og en innsats som vil pågå i mange dager.

Det er særlig usikkerheten om noen er tatt av skredmassene, som gjør sterkest inntrykk på statsministeren. Foreløpig er 21 personer ikke gjort rede for.

– Det som gjør inntrykk, er jo å vite at det sannsynligvis er personer i dette som man ikke kan gå inn og redde på vanlig måte. Jeg er enig med politiet i at dette er en katastrofe. Sannsynligvis er det et av de største skredene vi har hatt, og med de største konsekvensene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer