Erna Solberg om Brann-krisen: – Føler ikke en stolthet akkurat nå

Brann har i det siste preget nyhetsbildet med skandaleoppslag og utenomsportslig støy. Statsminister Erna Solberg (H) synes det hele er «veldig trist».

Statsminister Erna Solberg mener det er viktig at Brann raskt får ryddet opp i problemene klubben har utenfor banen. Foto: Javad Parsa / NTB
Statsminister Erna Solberg mener det er viktig at Brann raskt får ryddet opp i problemene klubben har utenfor banen. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Solberg er en ihuga Brann-supporter, men 2021 har hittil ikke budt henne på mange fotballoppturer. Bergensklubben kjemper en desperat kamp mot nedrykk, og den siste uka har det i tillegg vært full storm rundt de rødkledde utenfor banen.

En fest på Brann stadion har fått mye etterspill. Der deltok tolv av klubbens spillere natt til tirsdag i forrige uke. Politiet etterforsker et mulig seksuelt overgrep, og én person har status som mistenkt i saken.

– Jeg synes det er veldig trist, og jeg håper de klarer å rydde opp i dette så raskt som mulig, sier Erna Solberg til NTB om situasjonen i Brann.

Klubben er til vanlig Bergens stolthet, men statsministeren innrømmer at den følelsen er svekket i øyeblikket.

– Akkurat nå føler man ikke stolthet over Brann, men det kan de snu på. Nå må de håndtere dette godt, slik at alle kan heie på et fotballag som vinner kamper.

Brann ligger sist i Eliteserien med ti poeng etter halvspilt sesong. Det er fire poeng opp til trygg grunn. Solberg har fortsatt troen på at laget hennes blir å se på øverste nivå også neste sesong.

– Jeg har alltid tro på at vi skal vinne. Man skal aldri gi opp håpet før man er helt sikker på at det ikke går, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer