Erna Solberg måtte skuffe svenskene

Statsminister Erna Solberg (H) måtte skuffe da hun snakket med sin svenske motpart Stefan Löfven mandag. Det blir ingen åpning av grensene nå.

Statsminister Erna Solberg (H) holdt mandag et videomøte med sin svenske motpart Stefan Löfven. Bildet er fra et arrangement på Deichman i august. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Statsminister Erna Solberg (H) holdt mandag et videomøte med sin svenske motpart Stefan Löfven. Bildet er fra et arrangement på Deichman i august. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

– Det er klart at svenskene hadde ønsket at vi var mer liberale på grensespørsmålet, sier Solberg til NTB.

– Men vi har laget et system som vi har vært ganske konsekvente på, og det kommer vi til å fortsette med.

Corona ble et hovedtema da Solberg mandag holdt et videomøte med Sveriges statsminister Stefan Löfven. De to snakket også om temaer som nordområdepolitikk og nordisk forsvarssamarbeid.

Solberg sier hun har forståelse for at svenske politikere er opptatt av de norske reiserestriksjonene som er innført som følge av coronaviruset.

– Jeg ser jo at det er krevende for dem med arbeidsplasser langs grensa som har vært avhengige av norsk grensehandel, sier hun.

– Men vi må være opptatt av vår smittesituasjon.

Smitte i grenseområdene

Solbergs er klar på at Norge kommer til å holde fast ved dagens system.

Det betyr at personer som kommer til Norge fra regioner med flere enn 20 smittetilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene, må i ti dagers karantene.

– Vi har jo sett at vi har hatt smitte ganske tett opp mot svenskegrensa, ikke minst i Indre Østfold, som kan tilbakeføres til at noen har fått smitte over grensa, påpeker Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer