Erna Solberg: – Det er nå det gjelder

Nye coronatiltak er på vei, og nok en gang ber statsministeren Norge være med på et krafttak mot coronaviruset. Håpet er at dette skal bli det siste.

Statsminister Erna Solberg sier at coronapandemien har vart lengre enn hun håpte og trodde. Foto: Heiko Junge / NTB
Statsminister Erna Solberg sier at coronapandemien har vart lengre enn hun håpte og trodde. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Dette har vart mye lengre enn hva vi hadde håpet og trodd. Det har generelt gått ganske bra i Norge, men vi har den siste bakketoppen vi skal gjennom, sier statsministeren til NTB etter søndagens tale til folket.

Tirsdag vil hun legge fram nye nasjonale tiltak for Stortinget.

– Det er nå det gjelder, sier hun.

– Er dette siste runde?

– Hvis vi klarer å få ned smitten gjennom dette, så vil vi etter hvert ha fått mange vaksinerte. Mars og april er veldig avgjørende, for det avgjør om vi kan begynne å åpne i mai. Men hvis vi står i en smittebølge i begynnelsen av mai, som vi ikke har fått kontroll på, da klarer vi ikke å åpne igjen.

Lokale vs. nasjonale tiltak

Foreløpig har statsministeren vært knapp om hvilke nye tiltak hun ser for seg. Målet er uansett å stanse smitteøkningen som har herjet i Norge den siste tiden, godt hjulpet av muterte coronavarianter.

– Vi jobber med om, og hvordan, vi skal skjerpe tiltakene framover. Det er for øyeblikket veldig ujevnt hvordan smittetrykket er i landet. Mange kommuner har vært flinke til å slå ned utbrudd raskt. Og så er det nok noen som kunne vært litt raskere på, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer