Erna i tomme Oslo-gater: - Det er utrolig trist

Ett år med nedstengninger ligger bak oss. Og igjen er store deler av Norge stengt, med like smittetall som i fjor. – Det er utrolig trist, sier statsministeren.

– Vi er jo lei. Det er vi jo alle, sier statsminister Erna Solberg i gatene i en koronastengt hovedstad – ett år etter nedstengningen i mars i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB
– Vi er jo lei. Det er vi jo alle, sier statsminister Erna Solberg i gatene i en koronastengt hovedstad – ett år etter nedstengningen i mars i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Bak disse restaurant- og butikkvinduene er det folk som har hatt drømmen sin om å skape noe og drifte noe og folk som har jobben sin her, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB.

Hun er ute og går, og kjenner på stemningen i en nedstengt Oslo by. I gatene bak rådhuset er det ofte liv og røre, med mange restauranter og puber. Nå er det helt tomt, og dørene er låst.

– Det er jo vondt. Det er mennesker som har inntekten sin her. Kanskje har de drømmene sine og gründerskapet sitt i å starte en butikk eller restaurant eller annet, som nå er stengt, sier statsministeren.

Utrolig trist

Nøyaktig ett år har gått siden regjeringen klinket til med de mest inngripende tiltakene i fredstid for å få bukt med koronaviruset. Det hjalp i en periode. Og så kom viruset tilbake med en bølge nummer to, og nå en tredje bølge.

– Det var veldig rart da vi stengte ned 12. mars. De første ukene gikk jeg mye tilbake fra kontoret om kvelden og ettermiddagen. Det var utrolig tomt. Det var tomt på en måte jeg aldri har sett Oslo før. Det var nesten spøkelsestomt.

Nå er folk nesten blitt vant til det. Både i Oslo og i andre byer og tettsteder, hvor folk nå går rundt med munnbind som om det var verdens mest naturlige ting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer