Erkjenner delvis straffskyld i Oslo tingrett – nekter for politivold

Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev erkjenner straffskyld for tre tiltalepunkter, men nekter for politivold.

Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev og hans forsvarer Brynjulf Risnes i Oslo tingrett, fordi Medvedev er tiltalt for å ha deltatt i et slagsmål utenfor en pub i Oslo sentrum og for vold mot politiet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev og hans forsvarer Brynjulf Risnes i Oslo tingrett, fordi Medvedev er tiltalt for å ha deltatt i et slagsmål utenfor en pub i Oslo sentrum og for vold mot politiet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Medvedev møtte i Oslo tingrett tirsdag, tiltalt for å ha deltatt i et slagsmål utenfor en pub i Oslo, og for vold mot politiet.

Hendelsen fant sted i februar. Politiet kom til stedet etter slåsskampen, og da de skulle føre ham inn i en politibil, sparket Medvedev mot en eller flere av politifolkene, ifølge tiltalen.

Hans forsvarer, advokat Brynjulf Risnes, sier Medvedev mener det var en misforståelse.

– Han skjønte ikke helt hva som foregikk og fikk panikk. Han ble satt i håndjern og ble vel redd og usikker på hva som skjedde. Han mener at han ikke sparket, men at han sprellet fordi det gjorde vondt, sier Risnes til NTB.

Deretter, i mars, tok Medvedev med seg en luftpistol til en bar i Oslo sentrum. Både dette forholdet og slåssingen har han erkjent skyld for, men ikke vold mot politiet.

– Vi mener at disse forholdene er straffbare. Har ikke noe å gjøre med at det er Medvedev, vi hadde gjort akkurat det samme hvis det var hvilken som helst annen person. Det er nok snakk om en kort straff, sier aktor i saken, politiadvokat Vegard Gjertsen, til NTB.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer