Erik ten Hag blir Manchester United-manager: - En stor ære

Nederlandske Erik ten Hag er Manchester Uniteds nye manager. Klubben opplyser at han skal lede klubben etter inneværende sesong.

Erik ten Hag tar over Manchester United etter sesongen. Foto: Peter Dejong / AP / NTB
Erik ten Hag tar over Manchester United etter sesongen. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver klubben på sin Twitter-konto torsdag.

– Det er en stor ære å bli ansatt som manager for Manchester United, og jeg er veldig motivert av utfordringen, sier nederlenderen i en pressemelding.

Ten Hag har ledet Ajax siden 2017 og har tatt laget til flere sterke plasseringer i Europa. I 2018/19-sesongen tok han de til semifinalen av mesterligaen. Der ble det stoppet av Tottenham, som gikk videre etter at Lucas Moura scoret seks minutter på overtid.

- Det blir vanskelig å forlate Ajax etter de utrolige årene, og jeg kan forsikre fansen min om at jeg er fullstendig dedikert og fokusert på en vellykket avslutning her før jeg går til Manchester United, sier ten Hag.

Han har vunnet ligaen og cupen to ganger hver siden 2018, der han tok «The Double» i både 2018/19 og 2020/21.

Ten Hag erstatter Ralf Rangnick, som har vært klubbens midlertidige manager etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i november. Etter planen skal Rangnick gå inn i en rådgiverrolle etter sesongen, og vil trolig jobbe tett med Ten Hag.

ESPN meldte tidligere i april at de hadde fått bekreftet fra kilder tett på klubben nederlenderen ville ta over laget. United har trøblet denne sesongen og står for øyeblikket utenfor topp fire som gir mesterligaspill.

Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain), Luis Enrique (Spania) og Julen Lopetegui (Sevilla) var også på Uniteds ønskeliste, men Ten Hag skal ha vært favoritten fra start.

Etter at Alex Ferguson ga seg i 2013 har United hatt fem managere. En av disse var Ole Gunnar Solskjær. Han ledet klubben i snaut tre år i perioden 2018-21.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer