Valg i Istanbul

Erdogans kandidat erkjenner valgnederlag i Istanbul

APKs Binali Yildirim erkjenner valgnederlag i Istanbul. Opposisjonskandidat Ekrem Imamoglu fra det sekulære partiet CHP blir dermed storbyens nye ordfører.

Ekrem Imamoglu utenfor et valglokale i Istanbul søndag. Nå blir han byens nye ordfører. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix
Ekrem Imamoglu utenfor et valglokale i Istanbul søndag. Nå blir han byens nye ordfører. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Yildirim erkjente nederlaget mens stemmene fortsatt ble talt søndag kveld.

– Sånn det er nå, leder min rival Ekrem Imamoglu i valget. Jeg gratulerer ham og ønsker ham suksess, sa han i en kort TV-sendt uttalelse.

Det var Imamoglu som vant det første ordførervalget i slutten av mars. Men det konservative tyrkiske regjeringspartiet AKP, som har islamistiske røtter, mente det hadde forekommet uregelmessigheter.

Valgkommisjonen erklærte først Imamoglu som vinner, men bøyde seg etter hvert for AKPs krav om omvalg.

Valget ble på forhånd ansett som en test av president Recep Tayyip Erdogans popularitet i en tid der landet opplever store økonomiske problemer, høye matpriser og stor arbeidsledighet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer