Erdogan viste seg igjen etter sykefravær

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan var torsdag tilbake i offentligheten etter to dagers fravær for å ha et videomøte med Russlands president Vladimir Putin.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er tilbake i valgkampmodus etter et to dagers sykefravær. Foto: Torstein Bøe / POOL / NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er tilbake i valgkampmodus etter et to dagers sykefravær. Foto: Torstein Bøe / POOL / NTB Vis mer
Publisert

Erdogan var synlig sliten da han henvendte seg til Putin og nasjonen bak presidentpulten i et videoopptak torsdag ettermiddag.

Det er første gang han er sett i offentligheten etter at han ble syk under et direktesendt TV-intervju tirsdag kveld i forkant av valginnspurten.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov fikk journalistene til å le under en pressekonferanse i New York tirsdag 25. april. Video: AP Vis mer

Den 69 år gamle presidenten har selv sagt sykdomsfraværet skyldtes urolig mage forårsaket av mye reising i forbindelse med valget 14. mai.

Helseminister Fehrettin Koca sa torsdag Erdogan hadde akutt mage-tarminfeksjon, en kortvarig sykdom forårsaket av en betennelse i magesekken og tarmene.

Erdogan har sittet 20 år ved makten, og det er ventet et jevnt oppgjør mellom ham og opposisjonskandidaten Kemal Kilicdaroglu.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer