Erdogan fikk flest stemmer i Tyrkia – valget avgjøres i andre valgomgang

President Erdogan fikk 49,4 prosent av stemmene i det tyrkiske valget, opplyser lederen for valgkommisjonen. Dermed blir de en ny valgomgang 28. mai.

President Recep Tayyip Erdogan fikk flest stemmer i første runde av det tyrkiske presidentvalget. Foto: Umit Bektas/Pool Photo via AP/NTB
President Recep Tayyip Erdogan fikk flest stemmer i første runde av det tyrkiske presidentvalget. Foto: Umit Bektas/Pool Photo via AP/NTB Vis mer
Publisert

Recep Tayyip Erdogan har dermed overtaket på utfordreren, opposisjonsleder Kemal Kilicdaroglu fra Det republikanske folkeparti (CHP), som fikk 44,96 prosent. Tredjekandidaten Sinan Ogan fikk 5,2 prosent.

Ettersom ingen av presidentkandidatene fikk over 50 prosent av stemmene, blir det altså en andre valgomgang om to uker.

Erdogan har hatt makten i Tyrkia i 20 år, først som statsminister, og deretter som president siden 2014. Han har ledet det moderate islamistpartiet Rettferds- og utviklingspartiet (AKP) fra starten i 2001.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer