Erdogan er syk og avlyser for tredje dag på rad

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har avlyst valgkamparrangementer for tredje dag på rad etter å ha blitt syk med det som skal være en mageinfeksjon.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, her fotografert på videokonferanse torsdag, er syk for tredje dag på rad og har avlyst valgkamparrangementer. Det ventes å bli jevnt i valget 14. mai. Foto: Mikhail Klimentjev / Sputnik / Kreml Pool via AP / NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, her fotografert på videokonferanse torsdag, er syk for tredje dag på rad og har avlyst valgkamparrangementer. Det ventes å bli jevnt i valget 14. mai. Foto: Mikhail Klimentjev / Sputnik / Kreml Pool via AP / NTB Vis mer
Publisert

Erdogan, som har ledet Tyrkia i 20 år, forsøker å bli gjenvalgt til en tredje presidentperiode i valget 14. mai. Etter planen skulle han fredag være til stede på åpningen av en bru i byen Adana sør i landet, men planene hans er blitt endret, og presidenten skal i stedet delta digitalt.

69-åringen ble syk under et TV-intervju tirsdag med det helseminister Fahrettin Koca senere sa er en mageinfeksjon. Valgkamparbeid onsdag og torsdag ble følgelig avlyst.

Han avduket likevel et atomkraftverk via videolink torsdag, og så blek ut. Det ventes å bli et jevnt valg mellom Erdogan og opposisjonskandidaten Kemal Kilicdaroglu.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer