Erdogan bryter med Hellas' statsminister

Tyrkias president sier han ikke lenger vil snakke med den greske statsministeren, og han vil avlyse viktige møter mellom de to landenes regjeringer.

Recep Tayyip Erdogan sier han ikke lenger vil snakke med statsminister Kyriakos Mitsotakis i nabolandet Hellas. Arkivfoto: Tyrkias presidentkontor / AP / NTB
Recep Tayyip Erdogan sier han ikke lenger vil snakke med statsminister Kyriakos Mitsotakis i nabolandet Hellas. Arkivfoto: Tyrkias presidentkontor / AP / NTB Vis mer
Publisert

Recep Tayyip Erdogan anklager nabolandet for å huse støttespillere til Fethullah Gülen, som Erdogan sier sto bak kuppforsøket i 2016, og for å bygge militærbaser som skal brukes mot Tyrkia.

Presidenten beskylder også statsminister Kyriakos Mitsotakis for å fraråde USA å selge F-16-fly til Tyrkia.

– I år skulle vi hatt et møte i det strategiske rådet, men det står ikke lenger noen Mitsotakis i min avtalebok. Jeg vil aldri akseptere å ha et slikt møte med ham, for vi holder oss på samme sti som politikere som holder avtaler, er av helstøpt karakter og har æren i behold, sier Erdogan.

Han viser tilsynelatende til en tale Mitsotakis holdt i Washington forrige uke der han ba Kongressen unngå å skape en ny kilde til ustabilitet på Natos sørøstre flanke. Han ba dem «ha dette i minnet når dere tar avgjørelser om militært materiell i det østlige Middelhavet».

Som svar på Erdogans uttalelse sier en talsmann for den greske regjeringen at de «ikke ønsker å gå inn i en ordstrid med Tyrkias lederskap».

– Gresk utenrikspolitikk er godt forankret i historien, folkeretten og våre allianser, uansett hvor mye det måtte irritere andre, sier Yiannis Economou.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer