Erdogan bryter kontakten med Netanyahu

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han bryter kontakten med Israels statsminister Benjamin Netanyahu som følge av landets handlinger i Gaza.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han har brutt kontakten med Israels statsminister som følge av krigen på Gazastripen. Bildet viser Erdogan på en støttemarkering for palestinere i Istanbul 28. oktober. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han har brutt kontakten med Israels statsminister som følge av krigen på Gazastripen. Bildet viser Erdogan på en støttemarkering for palestinere i Istanbul 28. oktober. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Netanyahu er ikke lenger noen vi kan snakke med. Vi har avskrevet ham, sa Erdogan lørdag, ifølge tyrkiske medier.

Tyrkias ambassadør i Israel ble samme dag kalt hjem for konsultasjoner. Begrunnelsen er «den pågående humanitære tragedien i Gaza forårsaket av Israels stadige angrep på sivile».

I tillegg viser det tyrkiske utenriksdepartementet til Israels motvilje mot å inngå våpenhvile.

Tyrkia vil likevel ikke kutte alle diplomatiske forbindelser til Israel igjen. Erdogan sier tyrkiske etterretning snakker både med Israel, Hamas og Den palestinske selvstyremyndigheten for å prøve å mekle fram en løsning på konflikten.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer