Erdogan ba Andersson stanse støtte til terrorgrupper

President Recep Tayyip Erdogan har i en telefonsamtale med statsminister Magdalena Andersson bedt Sverige om å stanse det Tyrkia hevder er terrorstøtte.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan vil ikke uten videre slippe Sverige og Finland inn i Nato. Foto: AP / NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan vil ikke uten videre slippe Sverige og Finland inn i Nato. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Erdogans kontor opplyser lørdag ettermiddag at Andersson ble bedt om å ta «konkrete skritt» for å få slutt på denne støtten.

Tyrkia har truet med å blokkere søknadene om Nato-medlemskap fra Sverige og Finland. Tyrkia har gjentatte ganger anklaget dem for blant annet å støtte væpnede kurdiske grupper som PKK.

– Sveriges politiske og finansielle støtte, samt våpenstøtte til terroristorganisasjoner, må ta slutt, sa Erdogan til Andersson ifølge den tyrkiske presidentens kontor.

Sverige har slått tilbake mot påstandene.

– På grunn av det vidt spredte feilinformasjonen om Sverige og PKK, vil vi minne om at den svenske regjeringen under Olof Palme var først etter Tyrkia til å liste PKK som en terrororganisasjon, allerede i 1984, sa utenriksminister Ann Linde fredag.

Hun la til at EU først fulgte etter i 2002.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer