Equinor selger olje­terminalen på paradisøy

Equinor har ryddet opp etter utslippene i 2019 fra oljeterminalen South Riding Point på øya Grand Bahama på Bahamas. Nå selges terminalen,

Equinor selger oljeterminalen på paradisøya Bahamas. Foto: Equinor
Equinor selger oljeterminalen på paradisøya Bahamas. Foto: Equinor Vis mer
Publisert

Equinor har inngått en avtale med Liwathon om salg av South Riding Point, opplyser selskapet i en pressemelding.

Terminalen ble opprinnelig kjøpt av Equinor i 2009 for å selge olje hovedsakelig fra det amerikanske markedet. Store endringer i markedet har gjort terminalen overflødig.

– Vi mener derfor at en ny eier vil ha bedre forutsetninger for å videreutvikle terminalen. Liwathon vil nå overta eierskapet og starte en prosess for å starte opp igjen ordinær drift av South Riding Point-terminalen, sier Alex Grant, direktør for Crude, Products and Liquids i Equinor.

South Riding Point-terminalen ble satt i drift i 1973. Den samlede lagringskapasiteten er på 6,8 millioner fat. Equinors drift fikk en solid knekk i september 2019 da den voldsomme orkanen Dorian påførte anlegget omfattende skader. Den førte også til et oljeutslipp estimert til 50.000 fat olje, som påvirket terminalområdet og et skogsområde nordøst for terminalen.

Equinor og myndighetene i Bahamas ble ferdig med oppryddingen utenfor gjerdet i mars 2021. Omfattende prøver av grunnvannet utenfor terminalen har ikke vist noen tegn på forekomster av hydrokarboner, opplyser selskapet.

(©NTB)

Mer om