Enorme vannmengder skaper store problemer

Enorme vannmengder skaper store problemer

Enorme nedbørsmengder skaper store problemer for huseiere, bilister og skolebarn onsdag morgen. Det meldes om oversvømte kjellere og vannplaning i trafikken, og mer regn skal det bli.

(upublisert) Opprettet


Det er ventet store nedbørsmengder på Øst- og Sørlandet.


Politiet i Vestfold tvitrer om mye vann i veibanen i Re/Bispeveien ved Svinevoll, og de ber folk kjøre forsiktig. Flere veier er stengt på grunn av alt vannet. I Modum ved Åmot i Buskerud har vannet tatt med seg steiner ut i veibanen og bilistene advares.Ventelister


Brannvesenet i Oslo melder om grunnvann som kommer opp av sluk og fyller kjellere med vann. I Tønsberg meldes det om vann som står opp av kumlokkene.


Ved Wennersborg barneskole i Kongsberg var politiet i full sving med å geleide elever over E134 på grunn av en helt oversvømt undergang. I Kongsberg meldes det for øvrig om bekker som flommer over og en rekke stengte veier.


Brannvesenet i byen melder om en økende kø av folk som venter på å få hjelp til å få pumpet vann ut av kjellerne.


– Det er ventelister og køkjøring. Hvor mange hus som har fått vann inn, har vi ikke oversikt over, men vi får inn meldinger hele tiden, sier utrykningsleder i Kongsberg brann- og redningsetat til Laagendalsposten.Trær blåste ned


Flere steder er det både natt til onsdag og tidlig på morgenen meldt om trær som har blåst over ende og som sperrer veier. Trær har også falt over strømledninger.


Brannvesenet i Asker og Bærum kommer med en innstendig oppfordring til kommunenes innbyggere om selv å gjøre det de kan for å forhindre skader:


– I forbindelse med nedbøren oppfordrer vi våre innbyggere til å påse at takrenner, sluk og lignende er åpne. Ved behov for bistand, ring 110.


 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer