Enkemann trygler Twitter om å slette Trumps «ondskapsfulle løgn»

Donald Trump har på ny tvitret en konspirasjonsteori om at en av hans kritikere står bak drap. Twitter avviser kravet fra en enkemann om å slette meldingene.

President Donald Trump spredte i helgen en grunnløs påstand om at Joe Scarborough hadde noe å gjøre med praktikantens død i 2001. Tirsdag tvitret han på ny om en påstått «cold case». Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
President Donald Trump spredte i helgen en grunnløs påstand om at Joe Scarborough hadde noe å gjøre med praktikantens død i 2001. Tirsdag tvitret han på ny om en påstått «cold case». Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

USAs president spredte i helgen nok et grunnløst rykte til sine 80 millioner Twitter-følgere. Tirsdag mer enn antydet presidenten at programlederen Joe Scarborough, en av Trumps argeste kritikere i mediene, sto bak drap på sin praktikant i Florida 2001.

Trump har flere ganger forsøkt å implisere ham i dødsfallet, på tross av at Scarborough befant seg i Washington da praktikanten døde.

– Vennligst slett disse twittermeldingene, skrev Timothy J. Klausutis til Twitter-sjef Jack Dorsey i et brev som The New York Times publiserte tirsdag.

Hjertefeil

Klausutis' kone, 28 år gamle Lori Kaye, ble funnet død på Scarboroughs kontor i Florida i juli 2001. Hun var praktikant for Scarborough, som den gang var kongressmann for Trumps parti Republikanerne.

Kona hadde en hjertefeil, besvimte og slo hodet på jobben. Legene slo fast at dødsfallet var en ulykke.

Klausutis mener Trumps Twitter-meldinger er et brudd på selskapets retningslinjer. Han kaller påstandene for «ondskapsfulle løgner» og anklager presidenten for å utnytte konas ettermæle for politisk vinning. Men Twitter kommer ikke til å slette meldingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer