Enke erkjenner straffskyld for forsettlig drap - forgiftet ektemannen ved hjelp av en engangsgrill

Hadde søkt på Internett etter hvordan man kan utføre drap.

Den filippinske kvinnen som er tiltalt for overlagt drap på ektemannen Helge Ove Irgens, erkjente straffskyld for forsettlig drap da rettssaken startet i Nordhordland tingrett i Bergen onsdag.


– Grensen mellom overlagt og forsettlig drap er ikke hogd i stein. I enkelttilfellene kan grensene være vanskelige å trekke. At man i lengre tid har hatt tanker om drap, er ikke tilstrekkelig til å dømme for overlegg hvis selve beslutningen blir tatt i en sinnsstemning, sa kvinnens forsvarer, advokat Jannicke Keller-Fløystad, ifølge Bergens Tidende.


Den 32 år gamle enken er tiltalt for å ha kullosforgiftet ektemannen ved hjelp av en engangsgrill i juni 2014.Sovnet på sofaenPåtalemyndigheten mener drapet var godt planlagt og viser blant annet til at kvinnen seks måneder tidligere gjentatte ganger hadde søkt på internett etter hvordan man kan utføre drap. Kvinnen hevder på sin side at drapet skjedde i affekt.


I sin forklaring onsdag sa 32-åringen at hun fant en engangsgrill på verandaen som hun flyttet inn på rommet der ektemannen sov. Hun hevdet at hun deretter sovnet på sofaen, men at hun fjernet engangsgrillen og ringte etter ambulanse da hun våknet.


Irgens hadde ifølge obduksjonen dødelige doser kullos og medikamenter i blodet. 32-åringen skal ha lurt i ektemannen sovemedisinen Vallergan før drapet.Kranglet om kjæresteI retten fortalte tiltalte at de to kranglet om kvinnens nye kjæreste, som hun hadde møtt på Filippinene noen måneder tidligere. Ifølge kvinnen hadde Irgens funnet et bilde av mannen på tiltaltes datamaskin.


– Han ble veldig sint, og jeg gikk ut av huset. Da jeg kom tilbake var døren låst, men jeg kom meg inn via en bakdør, sa kvinnen i sin forklaring, ifølge NRK.


I tillegg til kvinnens internettsøk er tiltalen basert på forklaringene hun har gitt gjennom ti avhør, samt måten drapet er utført på.


– Drapsmetoden er en engangsgrill som man skal fyre opp og som skal virke over flere timer. Da har du ganske mye tid til å tenke deg om. Det blir ikke som for eksempel å bruke en pistol eller en kniv, har aktor, statsadvokat Benedicte Hordnes, tidligere uttalt til NTB.


(©NTB)


Legg til sol_no på SnapChat