Enighet om revidert nasjonalbudsjett

Det er enighet om revidert nasjonalbudsjett. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV inviterer til pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget klokka 9.

SVs Kari Elisabeth Kaski (SV) har forhandlet med Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp, ikke avbildet) siden 23. mai, uten at de tre partiene har blitt enige om revidert budsjett for 2022. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB.
SVs Kari Elisabeth Kaski (SV) har forhandlet med Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp, ikke avbildet) siden 23. mai, uten at de tre partiene har blitt enige om revidert budsjett for 2022. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leder Eigil Knutsen (Ap) i finanskomiteen har sammen med Senterpartiets Geir Pollestad forhandlet med SVs Kari Elisabeth Kaski siden 23. mai. Forhandlingene har dratt seg ut, flere ganger til langt på natt.

Regjeringen er avhengig av støtte fra SV for å få flertall for budsjettet. Men særlig bistand har gjort det vanskelig å bli enige.

I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett la regjeringen opp til å bruke fire milliarder kroner fra bistandsbudsjettet på flyktninger i Norge. SV mener det er helt feil å kutte i bistand til fattige andre steder i verden og heller bruke pengene her i landet.

SV har også krevd at regjeringens forslag til revidert budsjett må bli bedre på klima og fordeling.

Etter at finanskomiteens egne frister ble brutt i forrige uke, har forhandlerne ikke hatt noen annen frist å forholde seg til enn selve behandlingen i stortingssalen nå på fredag. En eventuell avtale må legges fram som forslag i salen samme morgen – som også er siste dag før Stortinget tar ferie.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer