Enighet mellom Norwegian og leasingselskapene

Norwegian opplyser i en børsmelding natt til mandag at det er oppnådd enighet mellom flyselskapet og leasingselskapene som de leier fly av.

Administerende direktør Jacob Schram i til det kriserammede flyselskapet Norwegian.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Administerende direktør Jacob Schram i til det kriserammede flyselskapet Norwegian. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Søndag kunngjorde Norwegian at det hadde fått samtlige av de fire långivergruppene med på sin redningsplan. Men fremdeles gjensto det å komme til enighet med leasingselskapene før den ekstraordinære generalforsamlingen mandag.

Natt til mandag la selskapet ut en børsmelding hvor det går fram at det også er blitt oppnådd enighet med leasingselskapene.

FRAMTIDEN: Konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram, forteller om framtiden til flyselskapet. Reporter: Halldor Hustadnes. Foto: Bjørn Langsem. Vis mer

– Selskapet har fått sterk støtte fra både obligasjonseiere og leasingsselskaper, og styret har derfor oppdatert forslaget til beslutninger for den ekstraordinære generalforsamlingen slik at denne enigheten gjenspeiles og innsnevrer de potensielle resultatene for aksjonærene, skriver Norwegian i børsmeldingen.

På generalforsamlingen som skal holdes klokka 8.30 mandag morgen, avgjøres det om Norwegians aksjonærer vil godta redningsplanen. Her må de ta stilling til en emisjon, det vil si at det skrives ut flere aksjer. Det vil innebære at deres nåværende eierandel på 100 prosent reduseres kraftig til rundt 5 prosent. Redningsplanen må ha to tredels flertall på generalforsamlingen.

Norwegian-ledelsen har i ukevis arbeidet intenst med hvordan de skal skaffe nok egenkapital til å kunne utløse statlige kriselån på 2,7 milliarder kroner. Et avgjørende ledd i planen har vært å få eierne av obligasjonslån med på at deler av lånene gjøres om til aksjer.

(©NTB)

SKUFFENDE: TV-fotograf Truls Ørmen Elingsen fikk seg litt av et sjokk, da han var på jobbrelatert reise med SAS. Reporter: Christian Wehus. Video: Truls Ørmen Elingsen Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer