Enighet mellom LO, YS og Virke – ramme på 5,2

Partene er enige om et resultat som gir en samlet ramme på 5,2 prosent.

– Vi fikk gjennomslag for våre viktigste krav – et lønnsoppgjør som gir økt  kjøpekraft, og som gir enda mer i lønnstillegg for de lavtlønte, sier nestleder Steinar Krogstad, som har ledet LOs forhandlingsdelegasjon. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB
– Vi fikk gjennomslag for våre viktigste krav – et lønnsoppgjør som gir økt  kjøpekraft, og som gir enda mer i lønnstillegg for de lavtlønte, sier nestleder Steinar Krogstad, som har ledet LOs forhandlingsdelegasjon. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I denne rammen ligger det et handlingsrom for lokale forhandlinger, men dette rommet kan variere fra bransje til bransje.

– Det har vært konstruktive forhandlinger, og Virke er fornøyd med å komme til en enighet uten konflikt. Vårt mål har vært å overholde rammen fra frontfaget, og det har vi klart, sier administrerende direktør Bernt Apeland i Virke.

LO mener på sin side å ha fått fullt gjennomslag i forhandlingene, som omfatter 32.000 ansatte i varehandel og service.

– Vi fikk gjennomslag for våre viktigste krav – et lønnsoppgjør som gir økt  kjøpekraft, og som gir enda mer i lønnstillegg for de lavtlønte, sier nestleder Steinar Krogstad, som har ledet LOs forhandlingsdelegasjon.

Ifølge dem innebærer resultatet også 7,5 kroner i lønnstillegg for alle ansatte. I tillegg er det avtalt særlige tillegg og mekanismer for å gi ekstra til de lavest lønte.

– I to år har levekostnadene økt mer enn lønnsveksten for flertallet av arbeidstakerne. Vårt mål er å utjevne forskjeller mellom folk og sikre at norske arbeidstakere får sin del av verdiskapingen. Da måtte vi såpass høyt opp, sier Krogstad.

(NTB)

Mer om