Enighet mellom LO, YS og Virke – ramme på 5,2

Partene er enige om et resultat som gir en samlet ramme på 5,2 prosent.

– Vi fikk gjennomslag for våre viktigste krav – et lønnsoppgjør som gir økt  kjøpekraft, og som gir enda mer i lønnstillegg for de lavtlønte, sier nestleder Steinar Krogstad, som har ledet LOs forhandlingsdelegasjon. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB
– Vi fikk gjennomslag for våre viktigste krav – et lønnsoppgjør som gir økt  kjøpekraft, og som gir enda mer i lønnstillegg for de lavtlønte, sier nestleder Steinar Krogstad, som har ledet LOs forhandlingsdelegasjon. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I denne rammen ligger det et handlingsrom for lokale forhandlinger, men dette rommet kan variere fra bransje til bransje.

– Det har vært konstruktive forhandlinger, og Virke er fornøyd med å komme til en enighet uten konflikt. Vårt mål har vært å overholde rammen fra frontfaget, og det har vi klart, sier administrerende direktør Bernt Apeland i Virke.

LO mener på sin side å ha fått fullt gjennomslag i forhandlingene, som omfatter 32.000 ansatte i varehandel og service.

– Vi fikk gjennomslag for våre viktigste krav – et lønnsoppgjør som gir økt  kjøpekraft, og som gir enda mer i lønnstillegg for de lavtlønte, sier nestleder Steinar Krogstad, som har ledet LOs forhandlingsdelegasjon.

Ifølge dem innebærer resultatet også 7,5 kroner i lønnstillegg for alle ansatte. I tillegg er det avtalt særlige tillegg og mekanismer for å gi ekstra til de lavest lønte.

– I to år har levekostnadene økt mer enn lønnsveksten for flertallet av arbeidstakerne. Vårt mål er å utjevne forskjeller mellom folk og sikre at norske arbeidstakere får sin del av verdiskapingen. Da måtte vi såpass høyt opp, sier Krogstad.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer